Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους όρους για την κοινωνική πλειοψηφία.. Οι πολιτικές των μνημονίων που συνεχίζονται και απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια σειρά από νόμους που αρχίζουν να εφαρμόζονται αυτό το διάστημα (ασφαλιστικό, μισθολόγιο νέων περικοπών στο δημόσιο κ.ά.), μεταξύ των οποίων και το νέο, πιο ληστρικό από ποτέ, νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με θύματα για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία τους, την περιουσία τους και ωφελούμενους τόσο τους τραπεζίτες όσο και τ' άλλα ντόπια και ξένα αρπαχτικά (ελληνικές και ξένες εταιρίες επενδύσεων, funds κτλ).
Το νομοθετικό πλαίσιο που μέχρι πρότινος προστάτευε την πρώτη κατοικία, με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των τραπεζιτών, παύει πλέον να ισχύει μετά τους νέους νόμους της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με πλειστηριασμό ακόμα και η πρώτη κατοικία των ανθρώπων που έχουν οφειλές στις τράπεζες, ακόμα κι αν οι οφειλές αυτές είναι πολύ μικρότερες από την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Υπολογίζεται ότι με τα νέα δεδομένα κινδυνεύει περίπου το 75% των δανείων πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων.
Μεχρι στιγμής και μετά από τις δυναμικές παρεμβάσεις πρωτοβουλιών κατοίκων, καθώς και άλλων συλλογικοτήτων, κράτος και τράπεζες δεν έχουν καταφέρει να εκπλειστηριάσουν κάποιο σπίτι.
Θεωρώντας ότι από τη μια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρέπει να γιγαντωθεί και από την άλλη ότι για όποια λαϊκή οικογένεια κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος μέχρι να σαρωθούν αυτές οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές,
σας καλούμε κάθε Τετάρτη στις 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την αποτροπή-ματαίωση-ακύρωση των πλειστηριασμών!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Επειδή, εκτός από τους πλειστηριασμούς, υπάρχει και μια σειρά ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβάλλουν κυβέρνηση-Ε.Ε. (ασφαλιστικό, κατασχέσεις, διακοπή ηλεκτροδοτήσεων, πρόστιμα και αυξήσεις στα εισιτήρια ΜΜΜ, ιδιωτικοποιήσεις νερού, ΔΕΗ κ.λπ.), και που δυσκολεύουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, μαζευτήκαμε κάτοικοι του κέντρου της πόλης, σε μια προσπάθεια να οργανωθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά όλα αυτά τα προβλήματα.
Με την πεποίθηση ότι στα συλλογικά προβλήματα δεν χωράν ατομικές λύσεις και πιστεύοντας ότι μόνο ένα μαζικό λαϊκό κίνημα από πρωτοβουλίες κατοίκων, σωματεία και συλλογικότητες μπορεί να σταματήσει την επίθεση που δεχόμαστε,
σας καλούμε στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ στην ΕΔΟΘ στις 18:30 ώστε από κοινού και πιο μαζικά να οργανώσουμε τη δράση μας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου