Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η επερώτηση ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ που έχει καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο η "ΑΝΤΑΡΣΙΑ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Αγαπητός Θανάσης επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης «ΑΝΤΑΡΣΙΑ –ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και την αρπαγή της ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και το περιφερειακό Συμβούλιο


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν προστατεύει τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία, αλλά με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους κάνει πολύ πιο εύκολη την αρπαγή της από τους τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά funds.
Σήμερα, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, καμία διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Για να εξαιρεθεί μια πρώτη κατοικία από τον πλειστηριασμό πρέπει αναγκαστικά ο οφειλέτης να ενταχθεί στον αναθεωρημένο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ελλάς Ελλήνων Οφειλετών

Συχνά στις σχολικές χριστουγεννιάτικες γιορτές, ο καινούργιος χρόνος απεικονίζεται σαν ένα ζωηρό ελαφροπάτητο παλικάρι, ενώ ο παλιός ο χρόνος σαν ένα σκυφτό γεροντάκι που σέρνει τα βήματά του. Ωστόσο, για πάνω από τους μισούς Έλληνες, το 2017 έρχεται σκυφτό, φορτωμένο χρέη βαριά και ασήκωτα ενώ στον ουρανό γύρω του αστράφτουν οι απειλές των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σε 4,3 εκατομμύρια και το οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τα 94 δισ. ευρώ. Μέσα σε 11 μήνες, (Ιανουάριος-Νοέμβριος 2016) το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος έφτασε τα 12,62 δισ. ευρώ, ενώ τα παλαιά ληξιπρόθεσμα (που δημιουργήθηκαν προ του 2016) είναι 81,55 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος τους (πάνω από 61,8 δισ.) οφείλεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, δηλ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες μικρομεσαίες. Το «Δεν πληρώνω» έχει γίνει αναγκαστική και όχι πολιτική επιλογή. Στους υπαρκτούς εφιάλτες της ανεργίας και του νέου κύματος αυξήσεων, έρχεται να προστεθεί ο τρόμος του δικαστικού κλητήρα και του ξεσπιτώματος.

(πηγή: ΠΡΙΝ, 9.1.2017)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

"ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ"

Κατάμεστο το δημοτικό θέατρο Μ.Παναγίας (3χλμ από Σκουριές) στην εκδήλωση "Αποκάλυψη Τώρα" με αεροφωτογραφίες και βίντεο του antigoldgr.org από τους χώρους της καταστροφής.
"Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας τώρα, σε λίγα χρόνια διαλέξτε τόπο που θα πάτε". Έτσι έκλεισε την ομιλία του ο καθηγητής δασολογίας του ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας.
"Γίνεται σταδιακή ερημοποίηση. Κι αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα" , είπε ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντης Δημητριάδης.
"Ολόκληρη βιομηχανική περιοχή στις Σκουριές είναι παράνομη. Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι έχουν κατασκευαστεί 27 κτίρια χωρίς άδεια", είπε ο Τόλης Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
"Ο υπουργός (Π.Σκουρλέτης) στη συνάντησή μας αποδέχτηκε και ομολόγησε ότι επιτέλους έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους. Του είπαμε ότι αν τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιηθούν σε 3 χρόνια δεν θα έχει νόημα. Μας είπε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο" είπε ο Γιάννης Δεληγιόβας, μέλος επιτροπής αγώνα Μ.Παναγίας, που ήταν παρών όταν κατατέθηκαν αεροφωτογραφίες και βίντεο από τις Σκουριές στον κ.Σκουρλέτη. "Ο μόνος τρόπος πίεσης είναι ο αγώνας" τόνισε ο Γ. Δεληγιόβας.
Το δημοτικό θέατρο Μ.Παναγίας είχε να γεμίσει πολύ καιρό. Παρόμοιες εκδηλώσεις για τις Σκουριές θα γίνουν και αλλού.


(ρεπορτάζ του Στέλιου Νικητόπουλου)