Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς σημειώνει νίκες

Μεγάλη νίκη του Κινήματος! Μετά από δυναμική (και ειρηνική) παρέμβαση των συναγωνιστών, αποχώρησαν συμβολαιογράφοι και κοράκια που προσπάθησαν να ολοκληρώσουν πλειστηριασμούς παρά την αποχή. Πρώτος από όλους ο μεγαλο-συμβολαιογράφος της Τράπεζας Πειραιώς, Βασιλάκης.
Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, το Ειρηνοδικείο Αθηνών γέμισε και χθες, Τετάρτη 26-10-16 από διαδηλωτές του μεγάλου Κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Παρά την αποχή λοιπόν 4 συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να ολοκληρώσουν πλειστηριασμούς. Φυσικά το Κίνημα έδειξε αντανακλαστικά και με ειρηνική αλλά δυναμική παρέμβαση οδήγησαν τους συμβολαιογράφους σε αποχώρηση.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι προς το τέλος της διαδικασίας αναγνωρίστηκαν και εκδιώθηκαν κακήν κακώς, κοράκια τα οποία παραμόνευαν για να “χτυπήσουν” κοψοχρονιά την περιουσία του φτωχού λαού.

(δείτε εδώ το σχετικό φωτορεπορτάζ / καρέ-καρέ οι αποχωρήσεις)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζουμε μέχρι να φύγουν - Σκουριές, Κυριακή 23/10


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10
“Συνεχίζουμε μέχρι να φύγουν”
Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που οργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης στις Σκουριές στις 23 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας την αντεπίθεση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ο αγώνας για την γη και την ελευθερία είναι κοινός και αφορά το περιβάλλον, τα δάση, το νερό, την δημόσια και λαϊκή περιουσία. Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους στέκεται ως παράδειγμα για κάθε αγώνα ενάντια σε αρπαχτικά που θέλουν να λεηλατήσουν την γη, τα σπίτια, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μετρά ήδη 450 διωκόμενους, ωστόσο συνεχίζει και ανασυντάσσεται. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει καθώς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται  δεν έχουν άλλο δρόμο πέρα από τη συνέχιση του αγώνα, μέχρι να φύγουν αυτοί που καταστρέφουν τον τόπο τους.
Ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας που τώρα αναπτύσσεται παίρνει δύναμη από αυτούς τους αγωνιστές και  θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο μαζί τους, όχι μόνο στις 23 Οκτώβρη αλλά καθημερινά: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Διαδήλωση 23/10 στις Σκουριές
Αναχώρηση λεωφορείου από Θεσσαλονίκη 9πμ άγαλμα Βενιζέλου
Προσυγκέντρωση στον κόμβο Μεγάλης Παναγιάς 11πμ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6:00 μ.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Συλλογικότητες, Αντιφασιστικές – Αντιρατσιστικές Πρωτοβουλίες, Συντονισμοί, Οργανώσεις, Κινήσεις

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ  – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/10,  6.00 μ.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

       Νέα δραματική κλιμάκωση των πολέμων εξελίσσεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και καταστροφή ολόκληρων πόλεων και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και φαίνεται να μην έχουν τέλος. Αποτέλεσμα νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.
Οι πρόσφυγες, που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων, αυξάνονται και η  τραγωδία τους συνεχίζεται στις χώρες που αναζητούν προστασία και στη διαδρομή τους. Νέοι κίνδυνοι για τη ζωή τους στα ναυάγια, εκμετάλλευση, μη αναγνώριση του δικαιώματος στο άσυλο, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.
ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε., όχι μόνο 0πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση των εμφύλιων σπαραγμών, αλλά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή. Καταστρατηγούν τις διεθνείς συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει, για την προστασία των θυμάτων πολέμου, των διώξεων της φτώχειας. Σφραγίζουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες με πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και φράκτες, την ίδια ώρα που τα έχουν καταργήσει για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα εμπορεύματα. Εκτρέφουν σκοταδιστικές, φασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, ασκούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε., παρά την επικοινωνιακή της ρητορεία. Με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας προχωρά σε φυλακίσεις και απελάσεις των προσφύγων, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν πριν τη συμφωνία, τους  στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές,  σε απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, παραδίδει τη λειτουργία τους στο στρατό και στο έλεος των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκει έδαφος η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων και η ισλαμοφοβία και αναπτύσσεται η δράση φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων με επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες.
Ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά εκμετάλλευση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους. Για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μνημόνια, την ακρίβεια, τη φοροεπιδρομή, τη ληστεία των τραπεζών,  δεν φταίνε  οι πρόσφυγες, που πάνω τους οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν την οργή. Κοινός εχθρός μας οι πόλεμοι, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, οι μηχανισμοί και το πολιτικό κατεστημένο που τα υπηρετεί.
Χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση. Τα ρατσιστικά επεισόδια σε Χίο, Λέσβο, Ωραιόκαστρο να απαντηθούν.  Να έρθουν στο προσκήνιο οι αξίες της φιλίας των λαών, η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 
Να διατρανώσουμε τη θέληση για κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.
Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιφασιστικές–αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, συντονισμούς, οργανώσεις, κινήσεις, εργαζόμενους, συναδέλφους και πρόσφυγες να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική- αντιϊμπεριαλιστική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, στις  6.00 μ.μ.,  στο Άγαλμα Βενιζέλου

● ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
● ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
● ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΒΑΣΕΙΣ – Ε.Ε.
● ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
● ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κινητοποίηση για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Ενόψει του δικαστηρίου για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας στην Μπότσαρη, δίπλα στο 90ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της Ανάληψης, κάτοικοι της περιοχής καλούν σε συνάντηση την Κυριακή 16/10/2016, στις 11πμ. Η συνάντηση θα γίνει στο μπαράκι, στην συμβολή των οδών Μπότσαρη και Σόλωνος .
 Αν γνωρίζετε κάποιον κάτοικο στην γειτονιά παρακαλώ, αν θέλετε,  να τον ενημερώσετε.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!

Κυβέρνηση-Ε.Ε.-κοράκια τραπεζίτες,
κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού!

"Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια", λέει ο λαός. 
"Σκοτώνονται" στη βουλή τα συνεταιράκια στην επιβολή των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής, Αλέξης και Κούλης, για το αν υπάρχουν ή όχι εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο. Το έχει ξεχάσει ο πρώτος, ποτέ δεν το 'ξερε ο δεύτερος ότι εργατικό είναι καθετί που αφορά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα κι αναζητούν ...σπίτια του Ο.Ε.Κ.! Προπέτασμα καπνού ρίχνουν κι οι δυο για να καλύψουν, να αφήσουν στο απυρόβλητο τις τράπεζες που συνεχίζουν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια και το θεσμικό πλαίσιο που με τα μνημόνια (που όλοι μαζί ψήφισαν) και τις συμφωνίες κυβέρνησης και Ε.Ε. που απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς κι αφήνουν παντελώς απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.
Όμως εμείς δεν θα γίνουμε τα βατράχια κάτω από τη σιδερένια φτέρνα της πολιτικής τους! Είμαστε ποτάμι που κάθε μέρα φουσκώνει και γίνεται πιο ορμητικό! Και τα ποτάμια πίσω δε γυρνούν!
Σήμερα πολλές εκατοντάδες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και παρά τη γνωστοποίηση της αποχής των συμβολαιογράφων, συγκεντρωθήκαμε στο (κλειστό) δικαστικό μέγαρο Θεσ/νίκης κι αφού διασφαλίσαμε τη μη διενέργεια των πλειστηριασμών, με μια μαζική πορεία προς το ΥΜΑΘ, το "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!" δόνησε το κέντρο της πόλης.
Ούτε η προπαγάνδα τους, ούτε η λάσπη, ούτε οι (για άλλη μια φορά) υποσχέσεις για "προστασία της πρώτης κατοικίας" δεν μας πτοούν, δεν μας σταματούν. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τα σπίτια μας, οι πλειστηριασμοί και οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου…



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα σπίτια μας, οι πλειστηριασμοί και οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου…
Την Παρασκευή 7/10 κυκλοφόρησε από το μέγαρο Μαξίμου ένα non-paper, για να προσφέρει “επιχειρήματα” στα στελέχη και τους οπαδούς της κυβέρνησης που ανερυθρίαστα λασπολογούν σε κανάλια, διαδίκτυο και γειτονιές, με το οποίο υποστηρίζεται ότι «η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία –και μάλιστα με σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων». Πολύ μακριά πια από καθετί λαϊκό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξέχασε και τη λαϊκή θυμοσοφία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί»…
Προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιστρέψει την πραγματικότητα, πράγμα όμως δύσκολο γι αυτήν, αφού σε ένα πράγμα το non-paper λέει την αλήθεια: «…οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση. Ασφαλώς ενδιαφέρονται για την προστασία του σπιτιού τους, δεν επιθυμούν όμως να έχουν ασυδοσία οι μεγαλόσχημοι που χρωστάνε κατά σύστημα και παντού».
Οι πολίτες (ή καλύτερα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα) όντως γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που προσφέρει την «ασυδοσία στους μεγαλόσχημους» και γι αυτό ακριβώς κρίνουν και κατακρίνουν την κυβέρνηση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συνεχίζει την πολιτική των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους και την πάει και "ένα βήμα" παραπέρα. Και επειδή γνωρίζουν, την πολιτική αυτή θέλουν να

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη


Όσο αθόρυβα τότε το μικρό κίνημα μαζί με απλούς πολίτες κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στέκονταν εμπόδιο στη ματαίωση των σχεδίων των τραπεζιτών, τόσο αθόρυβα μεγάλωνε φορά με τη φορά. Μετά την ματαίωση προγραμματισμένου πλειστηριασμού την προηγούμενη Τετάρτη (28 Σεπτ. 2016) στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την δυναμική παρέμβαση συμπολιτών μας, παρά την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, σήμερα στο ίδιο Ειρηνοδικείο και ύστερα από την ίδια δυναμική παρέμβαση κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.
Όλοι οι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν πάλι. Αυτή τη φορά όμως και έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα είχε από νωρίς απαγορευθεί η είσοδος πολιτών στο αντίστοιχο Ειρηνοδικείο της πόλης. Εξοργισμένοι πολίτες στην προσπάθεια τους να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ίδιες δυνάμεις καταστολής που απαγόρευαν την είσοδο στις αίθουσες.

(εδώ ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Μουργή, από το Νόστιμον ήμαρ)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ο δρόμος για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος κι όλα τα δεινά που κυβέρνηση κι Ε.Ε., με το χρέος και τα μνημόνιά τους, φέρνουν στη ζωή μας, είναι ανοιχτός, δεν πάει πίσω, είναι μονόδρομος! 
Καιρός ο φόβος κι η "ντροπή" να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια!
Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, 3.30μ.μ. θα είμαστε και πάλι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης