Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΜΑΤ στην υπηρεσία αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας - Σήμερα στους πλειστηριασμούς του ειρηνοδικείου Θεσ/νίκης

Συμβολαιογράφοι και δυνάμεις των ΜΑΤ σήμερα στο ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία αλλά και να παραβούν το σχετικό με τους πλειστηριασμούς νομοθετικό πλαίσιο για να εξυπηρετήσουν τ' αφεντικά τους, τους τραπεζίτες, αρπάζοντας τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, έναντι "πινακίου φακής". 
Γνωρίζοντας ότι αρχίζει σήμερα και στη Θεσ/νίκη (όπως και στην Αθήνα από την προηγούμενη εβδομάδα) η επίθεση αρπαγής λαϊκών σπιτιών αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων μικροεπαγγελματιών μεταξύ των οποίων και ένα σπίτι 45τ.μ. περίπου, στο οποίο κατοικεί οικογένεια με άτομα με ειδικές ανάγκες, η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών καλέσαμε συγκέντρωση στο Ειρηνιδικείο Θεσ/νίκης και παρά το ότι βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, συγκεντρωθήκαμε μερικές δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι της πόλης από συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους κ.ά.
Στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου καταθέσαμε τις θέσεις του κινήματος για τη ασκούμενη στο θέμα των πλειστηριασμών-κατασχέσεων πολιτική, ειδικά με την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το 3ο μνημόνιο και καλέσαμε για άλλη μια φορά τους συμβολαιογράφους να απέχουν από τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και να μη γίνουν τα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μπλόκο σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στο Περιστέρι

Η κινητοποίηση της επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς Περιστερίου, οδήγησε στην ακύρωση ενός εκ των δύο πλειστηριασμών, που προγραμματίζονταν χθες (29/6) στην περιοχή.
Ο δεύ­τε­ρος δεν έγινε γιατί δεν εμ­φα­νί­στη­καν ούτε συμ­βο­λαιο­γρά­φος, ούτε κο­ρά­κια. Οι πλει­στη­ρια­σμοί αφο­ρού­σαν την πρώτη κα­τοι­κία συ­μπο­λι­τών μας, από το Μπουρ­νά­ζι και τα Άσπρα Χώ­μα­τα. Υπήρ­ξε πα­ρου­σία και των δύο οι­κο­γε­νειών που μας ευ­χα­ρί­στη­σαν για την δράση μας.
Για τον πλει­στη­ρια­σμό που στα­μα­τή­σα­με απο­τρέ­πο­ντας την εί­σο­δο της συμ­βο­λαιο­γρά­φου στο Ει­ρη­νο­δι­κείο κα­λέ­στη­κε από την ίδια η αστυ­νο­μία, όμως δεν υπήρ­ξε τε­λι­κά καμιά πα­ρε­μπό­δι­ση της κι­νη­το­ποί­η­σής μας. Η συμ­με­το­χή ήταν μα­ζι­κή από τα μέλη της επι­τρο­πής μας, καθώς και μέλη ορ­γα­νώ­σε­ων της Αρι­στε­ράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ κ.λπ.). Η δράση μας θα επα­να­λη­φθεί και την επό­με­νη εβδο­μά­δα.
Το ρα­ντε­βού είναι κάθε Τε­τάρ­τη στις 3.45μμ στο Ει­ρη­νο­δι­κείο Πε­ρι­στε­ρί­ου. Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι τα μο­να­δι­κά ει­ρη­νο­δι­κεία που εκτε­λούν πλει­στη­ρια­σμούς στη Δυ­τι­κή Αθήνα, είναι αυτά του Ιλίου και του Πε­ρι­στε­ρί­ου.