Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Νικηφόρα δράση ματαίωσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στο Ειρηνοδικείο Ιλίου για χρέος 2.300 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων (video)

Νικηφόρα δράση ματαίωσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Ιλίου. Ο πλειστηριασμός αφορούσε σε κύρια κατοικία αξίας 85.000 ευρώ η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος μόλις 2.300 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων.
Η δυναμική παρουσία των αγωνιζόμενων πολιτών στο Ειρηνοδικείο Ιλίου διασφάλισε τη ματαίωση του πλειστηριασμού. Επίσης διασφάλισε ότι η τριμελής οικογένεια, η οποία δεν έχει εισόδημα και έχει και ένα ανήλικο παιδί, δεν θα πεταχτεί στο δρόμο.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική αναλγησία του Δήμου Αθηναίων, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε άλλου υπεύθυνου και τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους κίνηση που θέτει στο στόχαστρο τον ελληνικό λαό και τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Όπλο μας η αλληλεγγύη!
Δείτε το σχετικό βίντεο.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η τρομοκρατία και το EURO 2016 δεν μπορούν να κουκουλώσουν την αντίσταση του γαλλικού λαού

Την ώρα που σε όλα τα μέσα παίζεται το θέμα της τρομοκρατίας και σε όλες οι οθόνες δείχνουν τους ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων που αγωνίζονται στο Euro 2016, οι Γάλλοι πολίτες πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις.  
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 15 συνελήφθησαν στο Παρίσι, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση στα εργασιακά που προωθούν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς

Ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους του Παρισιού

Τεράστια διαδήλωση στο Παρίσι για τα εργασιακά - 26 τραυματίες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Σε γαλλικές εταιρείες το νερό

Σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τη διαχείριση της ΕΥΑΘ σε γαλλικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, οι διαδικασίες θα τρέξουν πλέον άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.
(εδώ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου από την efsyn)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Οι υπουργοί Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εργασίας αξιώνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις σε ΟΛΠ και ΟΛΘ!

Να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αξίωσαν με κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.
«Με κάθε ευκαιρία, μήνες τώρα, η κυβέρνηση έχει πολλές φορές διακηρύξει ότι στη διαδικασία υλοποίησης των δεσμευτικών, με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, ιδιωτικοποιήσεων, βασικό μέλημα παραμένει η προστασία των εργασιακών σχέσεων», ανέφεραν, θέλοντας να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων από τον ιδιώτη.
Οι τρεις υπουργοί ζήτησαν από τους εργαζόμενους στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων να «αξιολογήσουν θετικά την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης» και να «συνεισφέρουν δημιουργικά δίνοντας στήριξη στην προσπάθεια για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση». Επίσης, τους κάλεσαν «να βοηθήσουν στην προσπάθεια για μια δίκαιη λύση που άμεσα και μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος όλων», καλλιεργώντας την ακραία αυταπάτη ότι θα ωφεληθούν κιόλας από την ιδιωτικοποίηση.

(πηγή: 902.gr, Δευτέρα 6 Ιούνη 2016)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ποια πρέπει να είναι η γραμμή στο εργατικό κίνημα;

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!

Της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη 

Με το Π.Δ.59/2016 που ψήφισε πρόσφατα η «αριστερή, προοδευτική μας κυβέρνηση», αλλάζει άρδην ο τρόπος υπολογισμού της αξίας του ακινήτου που θα βγαίνει στον πλειστηριασμό. Όπως είναι αναμενόμενο, ο νέος τρόπος αντιστοιχεί απολύτως στα συμφέροντα των τραπεζών που περίμεναν σαν τα κοράκια να ανοίξει η «αγορά» των πλειστηριασμών  για να πάρουν τα σπίτια του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί.
Κατ’ αρχάς, καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου. Σημειωτέον: όχι μόνο ο σημερινός αντικειμενικός προσδιορισμός (που είναι πράγματι αναντίστοιχος του εμπορικού) αλλά κάθε αντικειμενικός προσδιορισμός. Έτσι, αντί της διατύπωσης γενικών και αφηρημένων κριτηρίων για τον υπολογισμό των αξιών των ακινήτων, νέων ή παλαιών -τα οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μας επιβάλει τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ – επιλέγεται η τακτική της ειδικής και συγκεκριμένης αποτίμησης από τον «δικό μας άνθρωπο».  Ένας εκτιμητής, που επιλέγεται από την τράπεζα (δηλ. η τράπεζα είναι ο πελάτης του), που καθορίζει ο ίδιος ελεύθερα την αμοιβή του (αφού πληρώνεται από τον οφειλέτη) και διαμορφώνει την αξία του ακινήτου, «σύμφωνα με διεθνή», άγνωστα, κριτήρια, που δεν καθορίζονται από κανένα νόμο…
Το νέο τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση οδηγεί το σύνολο των απειλούμενων σπιτιών στις τράπεζες, έναντι πινακίου φακής. Ο δε οφειλέτης θα συνεχίσει να χρωστάει το υπόλοιπο του παχυλού στεγαστικού δανείου που χρειάστηκε να πάρει τότε που οι ίδιες τράπεζες διαμόρφωναν ψηλά τις τιμές των ακινήτων, και έτσι θα βρεθεί να χάνει το σύνολο της περιουσίας του για ένα στεγαστικό που θα κληθούν να πληρώνουν και οι απόγονοί του.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιταχύνει την αναγέννηση της αγοράς του ακινήτου για τις τράπεζες. Εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, κάποιες από αυτές έχουν υπογράψει συμβάσεις πώλησης μεγάλου αριθμού ακινήτων με κτηματομεσιτικές εταιρίες εγχώριες και διεθνείς. Ήδη έχουν καθυστερήσει στις παραδόσεις και πληρώνουν ποινικές ρήτρες.  Με τις νέες ρυθμίσεις επιταχύνεται η παράδοση των ακινήτων στις τράπεζες και βέβαια όταν αυτή ολοκληρωθεί, η κυβέρνηση θα άρει και τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλει σε αυτά.
Ήδη από την αρχή της κρίσης το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του έχουν επιδοθεί  σε έναν αγώνα δρόμου για την απόκτηση των ακινήτων για την δημιουργία μιας νέας αγοράς ανάμεσα στους μεγάλους «παίκτες», καταργώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στέγης για την εργαζόμενη πλειοψηφία.  Όποιος έχει τη δυνατότητα να ξανα- πληρώσει το νέο εμπόρευμα μπορεί και να μείνει στο σπίτι (χωρίς απαραίτητα να είναι δικό του), όποιος δεν το έχει, μπορεί να οδεύσει στην εξαθλίωση και την έξοδο από τον κοινωνικό ιστό. Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, έχουν ήδη δείξει το δρόμο και χωρίς «αριστερή κυβέρνηση».
Η πολιτική γραμμή της απαλλαγής του κεφαλαίου και του κράτους του από κάθε κοινωνική υποχρέωση και η αποστέρηση της εκμεταλλευόμενης πλειοψηφίας από κάθε δικαίωμα, είναι η κεντρική γραμμή διαχείρισης της κρίσης για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Διαφαίνεται καθαρά πια πως η μόνη γραμμή με την οποία μπορεί να αντιπαρατεθεί το εργατικό κίνημα είναι η οργάνωση για την αποστέρηση του κεφαλαίου και του κράτους του από κάθε πλούτο και εξουσία…